Varsova

Varsovan kaupungin nettisivut

Tietoisku Varsovaan: Tapani Kärkkäisen Varsova

Varsovan kartta

Varsova raunioina 1948 - Åke Lahtisen  valokuvagalleria

 


Suomi Varsovassa:

kappale  suomalaisidylliä  tuhoutumassa!

FB OTWARTY JAZDÓW

 

* * *

Puolanjuutalaisten historian museo:

Varsovaan nousi suomalainen wow-museo!

 


 

Fryderykin uusi kotisivu!

Vaikka kellekään ei tarvitse kertoa, kuka Chopin oli, monet yhdistävät hänet pääasiassa    Łazienkin kuninkaallisessa puistossa olevan muistomerkin oppikirjamaiseen kuvaan: mietteliäs säveltäjä istumassa tuulentuivertaman pajun varjossa. On kuitenkin hyvä tietää, että Fryderyk Chopin on kansainvälisesti tunnustettu varsovalainen. Epäilemättä Chopinilla olisi tuhansittain Facebook-faneja, jos hän eläisi vielä.

Fryderyk Chopin vietti puolet elämästään Varsovassa. Kaupungissa on lukuisia säveltäjän elämään liittyviä reittejä, eikä kartalta puutu kautta aikojen kuuluisimman varsovalaiseen liittyviä kohteita. Varsova on lisännyt tarjontaansa uusia palveluja Chopinista kiinnostuneille matkailijoille, kuten uusia mobiilisovelluksia ja taiteilijalle omistetun nettisivun.

Nyt on helppo löytää Fryderykin elämään liittyneet paikat, selvittää millaiselta Varsova näytti 200 vuotta sitten ja ottaa selfie virtuaali-Chopinin kanssa. Kaiken tämän mahdollistaa Varsova kaupungin matkailutoimiston yhdessä  Masovian alueen toimintaohjelmaa hallinoivan toimiston kanssa toteuttama Chopinin Varsova -hanke.
 Rakastu Chopinin Varsovaan!

Lisätietoja http://en.chopin.Varsovatour.pl/

 

FREE walking TOUR -säätiö

He tuntevat Puolan läpikohtaisin!

FREE Walking TOUR -säätiö on järjestänyt laadukkaita retkiä vuodesta 2007. Matkailijat ovat tykästyneet tuotteeseen niin, että yritys äänestettiin TripAdvisorissa Puolan ykkösmatkanjärjestäjäksi.  Oppaat ovat paikallisia ammattilaisia, joiden intohimona on Puola ja sen historia. He haluavat esittää sinulle parasta, mitä Puolalla on tarjota ‒ joka ainoa päivä, satoi tai paistoi, arkisin ja pyhinä – ja vain lahjoitusvaroin! Oppaat odottavat sinua tapaamispisteissä. Tunnistat heidät helposti logosta ja keltaisista sateenvarjoista. Oppaita on viidessä Puolan kaupungissa – Krakovassa, Varsovassa, Wrocławissa, Gdanskissa ja Poznańissa.

Lisätietoja www.freewalkingtour.com

Lähde: Puolan matkailujärjestö POT |  Huhtikuu 2016


LOTTO WARSAW FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF POLAND
Varsovan PGE kansallisstadion 14.5.2016

Varsovassa sijaitseva PGE kansallisstadion isännöi jo toista vuotta peräkkäin maailman parhaita speedway-ajajia. Lotto FIM Speedway Grand Prix ajetaan kansallisstadionilla 14.5.2016. Ensimmäistä kertaa PGE kansallisstadionilla ajetaan kaksi maailmanluokan speedway-kilpailua saman viikonlopun aikana: lauantaina 14.5.2016 kello 19 Lotto FIM Speedway Grand Prix ja sunnuntaina 15.5.2016 kello 14 Puola vastaan muu maailma (Poland vs Rest of The World).

PZM-Travel tarjoaa speedwayn ystäville erikoispaketteja, joihin sisältyy hotellimajoitus Varsovassa ja pääsyliput sekä LOTTO Warsaw FIM Speedway Grand Prix -kilpailuun että Puola vastaan muu maailma -kilpailuun.
Matkapakettiin kuuluu aina lippu LOTTO Warsaw FIM Speedway Grand Prix -kilpailuun tai pääsylippu molempiin kilpailuihin.

Lisätietoja: http://www.pzmtravel.com.pl/pzmoferta/package,for,foreigner,868.html

Lähde: Puolan matkailujärjestö POT


WarsawTour AppStoressa – valitse oma tapasi seikkailla Varsovassa!

The WarsawTour -sovellus opastaa sinut kaupungin mielenkiintoisimpiin paikkoihin.   Vaihtoehtoja on lukuisasti. Valittuasi vaikkapa kävelyreitin näet sen varrella olevat kohteet kartalla ja lisätiedot valikosta. Kaikki kohteet on kuvailtu yksityiskohtaisesti. Museoiden ja ravintoloiden aukioloajat puhelinnumeroineen helpottavat käyntikohteiden valitsemista ja pöydän varaamista. Kuvakkeiden ansiosta sovellus on helppokäyttöinen.  Kävelyreitit ja tiedot  kuvakkeista ovat valikossa.

Voit luoda myös yksilöllisen reitin yhdistämällä kaksi valmisreittiä.  Sovellusta voi käyttää offlinena ja voit paikallistaa sijaintisi GPS:llä. Kerro meille kokemuksistasi ja auta tekemään sovelluksesta entistä parempi!

Nauti WarsawTour -matkastasi!

Ilmainen lataus: https://itunes.apple.com/pl/app/warsawtour/id972839974?mt=8

Lähde: Puolan matkailujärjestö POT


Tutustu Fryderyk Chopinin syntymäpaikkaan!

Kesäkuussa 2015 avautui Fryderyk Chopinin syntymäkodissa Żelazowa Wolassa uusi näyttelijän elämälle ja perheelle omistettu näyttely.

Puolan merkkisäveltäjän synnyinkoti on alkuperäisessä asussaan. Vanhat huonekalut ja lukuisat säveltäjälle ja hänen lähiomaisilleen lahjoitetut muistoesineet somistavat taloa. Uusi näyttely on monipuolisin ja  kattavin koko museon historiassa. Vierailu Chopinin kotimuseoon Żelazowa  Wolassa täydentää hyvin käyntiä Varsovan Chopin-museossa.

Varsovan kaupunki otti vuonna 2015 käyttöön erityisen Chopin-passin yhdistämään Chopiniin liittyviä museoita ja paikkoja.

Yhdellä lipulla:

- sisäänpääsy Varsovan Chopin-museoon

- sisäänpääsy Chopinin synnyinmuseoon Żelazowa Wolassa

- matka pikkubussilla Varsovasta Żelazowa Wolaan ja takaisin Varsovan Chopin-museoon

Matka tehdään kahdeksan hengen pikkubussilla, jossa on  pieni säveltäjän musiikkia esittelevä kirjasto. Matkan aikan on mahdollisuus myös katsoa Chopinin elämästä kertova lyhytelokuva.  Bussi lähtee Varsovan kulttuuri- ja tiedepalatsin edestä Żelazowa Wolaan arkipäivisin kello 11:00  ja  viikonloppuisin kello 10:30 ja 13:00.

Chopin-passin hinta on 99 zlotya (noin 25 euroa). Passi on myynnissä Varsovan kulttuuripalatsissa, Chopin-museossa ja  verkkosivustolla www.chopinpass.com

Lähde: Puolan matkailujärjestö POT


Parhaat museot – ilmaiseksi!

Tiesitkö, että voit vierailla Varsovan parhaissa museoissa täysin maksutta? Torstaisin seuraavissa museoissa on avoimien ovien päivät: Puolan juutalaisten historian museo, Zachętan taidegalleria, Wilanówin palatsi ja puisto ja sunnuntaisin: Kuninkaanlinna, Varsovan kansannousun museo ja Chopin-museo. Tiistaisin Kansallismuseon perusnäyttelyyn pääsee tutustumaan ilmaiseksi. Toukokuussa museoiden yönä  museoiden ovet ovat auki yömyöhään.  Yhteislipulla pääsee tutustumaan kaikkiin näyttelyihin.

Lähde: Puolan matkailujärjestö POT | Heinäkuu 2015

 

Kuva: Anna Bylica
Kuva: Anna Bylica