Puolalainen keittiö - Kuchnia polska

 

Helsingin Suomi-Puola -yhdistys järjestää yhteistyössä Helsingin ruotsinkielisen työväenopiston eli Arbiksen kanssa puolalaisen keittiön  kursseja.

Kursseista ilmoitetaan kotisivuillamme ja niille ilmoittaudutaan Dagmarinkadun Arbiksessa tai Arbiksen kotisivuilla.  Kurssimaksu (noin 20 euroa) sisältää raaka-aineet ja ruuan, joka nautitaan kurssin päätteeksi yhdessä.

Finsk-polska föreningen i Helsingfors anordnar i samarbete med Helsingfors svenska arbetarinstitut d.v.s. Arbis kurser i polsk matlagning. Vi informerar om kurserna på våra hemsidor.  Man kan anmäla sig på Arbis kansli, Dagmarsgatan 3, som liger just bakom Nationalmuse´et - eller per E-mail kansliet@arbis.hel.fi.

Kursavgiften är ca 20 euro, beroende på vad som skall tillredas.   Kurskvällen avslutas med att alla tillsammans avnjuter den lagade maten. 

 

 


 

 

 

Arbis 31.1.2012 17.00-20.45

Vanhan Gdańskin makuja

 

Puolalaiseen ruokatraditioon ja erityisesti vanhan Gdańskin keittotaitoon johdattavassa illassa tutustutaan mm. perinteisiin kylmiin alkupaloihin. Isoäidin reseptein valmistetaan pateeta, perinteiset lihakääryleet ja jälkiruoka.

Karin Lindström, Jerzy Bernhard ja Kaija Partanen johdattavat makumaailmaan.

Opetuskielet ruotsi, suomi ja puola.

Hinta: 25 e  

 

 

På kursen bekantar vi oss med Polska mattraditioner, bl.a. traditionella, kalla förrätter som härstammar från den gamla kokkonsten i Gdansk. Enligt mormors gamla recept tillreder vi paté, traditionella köttrullader och en efterrätt.

På matlagningskurserna tillreds de recept som läraren valt ut. Vi diskar, plockar undan och avnjuter måltiden tillsammans.

Undervisningsspråken är svenska, finska och polska.

 

Anmälan börjar: 01.09.2011 10:00

 

Pris: 25 euro 

 


 

Arbis 18.10.2010

Mannerheimin pöydässä Puolassa

 

Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim tunnetaan hyvän ruuan ystävänä. Palvellessaan Puolassa yli seitsemän  vuotta keisarillisen Venäjän armeijan upseerina Mannerheim tutustui puolalaisen keittiön saloihin Varsovan maineikkaissa ravintoloissa ja aristokraattiystäviensä herkkuja notkuvissa pöydissä. Illan menyy perustuu luonnon antimiin, jotka muodostavat puolalaisen keittiön selkärangan. Kurssilla valmistetaan alkukeitto,  kuhaa Walewskan tapaan ja lopuksi herkutellaan puolalaiseen tyyliin leivonnaisilla. 

Vi gör ett axplock bland Mannerheims polska favoriter och tillagaren meny som baserar sig på vad naturen har att erbjuda. På menyn finns bl.a. en förrättssoppa, gös Walewska och avslutningsvis bakverk på polskt vis.  Undervisningsspråken är svenska, finska och polska.

Ruokaohjeet


 

Arbis 15.2.2010 

Kaalikääryleitä puolalaisittain

 

Kaija Hyvönen-Rajecki ja Ghita Henriksson opastavat puolalaiseen ruokamaailmaan.  

Polsk mat på Arbis 15.2.2010 


 

Arbis 12.10.2009

Perinneruoka bigos

 

Brygida Antikainen ja Ghita Henriksson opastavat puolalaiseen ruokamaailmaan.  Perinneherkkuja Puolasta:  keittoa, pataruokia ja leivonnaisia.

Opetus suomeksi, ruotsiksi ja puolaksi.

 

 Traditionella delikatesser från Polen: soppa, gryta och bakverk.

Polsk mat på Arbis 12.10.2009


 

Kauppiaspari Kaija Partanen ja Jerzy Bernhard

Aitopuolalaisia makuja

 

Aitopuolalaisiin makuihin voi tutustua ja raaka-aineet hankkia Hakaniemen hallista.  Polskie Delikatesy  myy herkkuja suoraan Puolasta, josta Kaija Partanen ja Jerzy Bernhard tuovat myytävät tuotteet itse. 

Tarjolla mm. kokolihamakkaroita kuten aitoa krakovanmakkaraa, kabanosseja ja podlasielaista kylmäsavuporsasta  kindziuk, irtohapankaalia, tuorepiparjuuritahnaa chrzan, keitetystä punajuuresta tehtyä raastesalaattia ćwikła, valmiita pastanyyttejä pierogi, valkoista tuorerahkajuustoa ser biały,  lehmänmahakeittoa flaki, majoneesia, Sarepskan sinappia, rusina-omenahilloa,  sakeita tuoremehuja, terveysvaikutteista teetä yms.

Lähes päivittäin padassa hautuu perinneherkku bigos - muheva kaalipata. 

 

Hakaniemen kauppahalli 71-73