Kielistipendille Varsovaan elokuussa 2023!

30.4.2023

 

Suomi-Puola Yhdistysten Liitto valitsee 1-2  stipendiaattia opiskelemaan puolan kieltä Varsovan yliopiston Polonicumin kurssille 31.7.-25.8.2023.

Stipendiaatin tulee olla Suomen kansalainen ja Suomi-Puola yhdistyksen jäsen.

Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee liittää oman Suomi-Puola yhdistyksen suositus, mahdollinen puolan kielen opettajan lausunto sekä selvitys muista puolan opiskeluun myönnetyistä stipendeistä.

Varsovassa testataan aluksi kielen osaamisen taso, jolla määritellään opiskelijalle sopiva kurssi.  Kielen opetus sisältää myös  Puolan kulttuuria ja historiaa. Opiskelu on tiivistä ja tehokasta. 

Liitto maksaa kurssimaksun ja asumisen. Kaiken muun stipendiaatin on hoidettava itse. Kurssin voi keskeyttää vain hyvin painavista ja todistettavista (esim. lääkärintodistus)  Muutoin opiskelijan on maksettava Liitolle takaisin jäljelle jäävän kurssin osuus. Liitto edellyttää, että stipendiaatti kirjoittaa Polonicumin kurssista raportin ja antaa suostumuksen julkaista se Liiton nettisivuilla. 

Hakemukset tulee toimittaa Liiton toimistoon 30.4.2023 mennessä osoitteella Suomi-Puola Yhdistysten Liitto ry, Porvoonkatu 37 A  00520  Helsinki tai Liiton pj:lle osoitteeseen peuraej@gmail.com

Hallitus valitsee stipendiaatit kokouksessaan toukokuussa. Kaikille hakijoille ilmoitetaan sähköpostilla hallituksen päätöksestä. 

Lisätietoja antaa puheenjohtaja Esko Peura  peuraej@gmail.com