Puolan kielen kesäkurssi Varsovassa

12.2.2021

 

KIELISTIDENPIEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET JA HAKEMINEN

Suomi-Puola Yhdistysten Liitto ry valitsee kaksi stipendiaattia opiskelemaan puolan kieltä Varsovaan Polonicumin kurssille 2.-31.8.2021. Stipendiaattivaihto toimii yhteistyönä Varsovan Puola-Suomi Seuran kanssa. Varsovan Suomi-Puola Seura muun muassa maksaa toisen stipendiaatin kielikurssimaksun (noin 700 euroa).

Stipendiaatin tulee olla Suomen kansalainen ja Suomi-Puola yhdistyksen jäsen. Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee liittää oman Suomi-Puola yhdistyksen suositus, mahdollinen puolan kielen opettajan lausunto sekä selvitys muista puolan opiskeluun myönnetyistä stipendeistä.

Kurssin alussa Varsovassa testataan Puolan kielen osaamisen taso, jolla määritellään opiskelijalle sopiva kurssi. Kielen opetus sisältää myös Puolan kulttuuria ja historiaa. Opiskelu on hyvin tiivistä ja tehokasta.

Liitto maksaa kurssimaksun ja asumisen. Kaiken muun stipendiaatin on hoidettava itse. Kurssin voi keskeyttää vain hyvin painavista ja todistettavista (esimerkiksi lääkärintodistus) syistä, muutoin opiskelijan on maksettava Liitolle takaisin jäljelle jäävän kurssin osuus.

Liitto edellyttää, että stipendiaatti kirjoittaa Polonicumin kurssista raportin ja antaa suostumuksensa julkaista se Liiton kotisivulla.

 

Hakemukset tulee toimittaa Liiton toimistoon 19.3.2021 mennessä osoitteella Suomi-Puola Yhdistysten Liitto ry, Porvoonkatu 37 A, 00520 Helsinki tai sähköpostilla mail@tittatossavainen.fi.

Suomi-Puola Yhdistysten Liiton hallitus valitsee stipendiaatit kokouksessaan viikolla 12-13. Kaikille hakijoille ilmoitetaan sähköpostilla hallituksen päätöksestä.

Lisätietoja antaa puheenjohtaja Titta Tossavainen mail@tittatossavainen.fi