Missä on Lailonia? Filosofista nukketeatteria Poznanista

6.5.2016 klo 19:00


Teatr Pinokio esittää: Missä on Lailonia? 6.5.2016

Nukketeatteri Sampossa on ensi kuun alussa filosofiaan liittyvä vierailuesitys Puolasta. Teatr Pinokio Łódźista esittää puolalaisen filosofin Leszek Kołakowskin nuortenkirjaan perustuvaa teosta "Missä on Lailonia?"

Esitys on suunnattu nuorille ja aikuisille (12-vuotiaasta ylöspäin). Osana vierailua on perjantaina 6.5. klo 10.15 olevan esityksen yhteydessä myös työpaja nuorille. Samana iltana kello 19 on toinen esitys.

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi katsomaan esitystä!

Esitykset Nukketeatteri Sampossa,

Erottajankatu 7B
pe 6.5. kello 10.15 ja 19.00

Liput 11€. Lippuvaraukset 0207352235, toimisto@nukketeatterisampo.fi tai www.nukketeatterisampo.fi.


Missä on Lailonia?
Merkittävä puolalainen filosofi Leszek Kołakowski (1927–2009) jätti tarinoidensa kautta lukijoilleen mahdollisuuden tutustua lähemmin filosofian maailmaan. Jokainen tarinoista kiehtoo lukuisilla tulkintamahdollisuuksillaan. Konrad Dworakowskin ohjaama näytelmä Missä on Lailonia? on pyrkimys uudelleenrakentaa ympäröivä maailma yksittäisiin elementteihin ensisijaisesti visuaalisella tasolla. Näistä elementeistä taiteilijat rakentavat epätodellisen fantasiamaailman nimeltä Lailonia, joka on heijastus tilasta, suhteista ja rakenteista joilla joudumme tulemaan toimeen pohtiessamme tosielämän kysymyksiä. Kirjallisuuden, filosofian ja teatterin ainutlaatuinen vuorovaikutus antaa mahdollisuuden keskustella elämän perustavanlaatuisista teemoista. Esityksen yhteydessä järjestetään filosofia-aiheinen työpaja.

Sovitus ja ohjaus: Konrad Dworakowski
Lavastus: Marika Wojciechowska
Musiikki: Tomasz Krzyżanowski
Esiintyjät: Małgorzata Krawczenko, Ewa Wróblewska, Hanna Matusiak, Łukasz Matko, Mariusz Olbiński, Krzysztof Ciesielski
Perustuu Leszek Kołakowskin nuortenkirjaan ”Tarinoita Lailonian kuningaskunnasta”

Ikäsuositus yli 12-vuotiaille
Esityskieli: puola, lähes sanaton
Kesto: 60 min.

Esitys on kiinnostava ja erilainen tapaus Suomessa - Teatr Pinokio on ensimmäistä kertaa vierailulla Suomessa. Heillä on esitys myös Mukamas-festivaalilla Tampereella.

Sampo etsii osallistujia työpajaan. Toiveena on löytää nuorten ryhmä, koululuokka tai muu ryhmä. He voivat olla joko yläkoulu- tai lukioikäisiä. Työpajaan osallistuvat saavat etukäteen materiaalia tutustuttavaksi, ja toivomme, että he miettivät ennakkoon kiinnostavia kysymyksiä. Esitys on puolankielinen, mutta lähes sanaton, työpajassa voidaan käyttää englannin kieltä. Työpajaan osallistujat saavat materiaalia suomeksi.