Po prostu 2 - uusi puolan kielen oppikirja ilmestynyt

10.4.2014

Finn Lectura on julkaissut puolan kielen alkeisoppikirjan kakkososan.

Po prostu on kaksiosainen puolan kielen alkeisoppikirjasarja aikuisille. Po prostu 1 ja Po prostu 2 muodostavat kokonaisuu­den, joka sisältää puolan perussanaston ja -rakenteet. Sarja sopii käytettäväksi työväen- ja kansalaisopistoissa, kesäyliopis­toissa, yritysten kieltenopetuksessa ja korkeakoulujen kielikes­kusopetuksessa.

Po prostu 2 sisältää yhdeksän kappaletta sekä kolme kertaus­kappaletta, joissa kerrataan olennainen. Jokainen tekstikappale sisältää eri aihepiireihin liittyviä tekstejä (esim. opiskelu, juhlapy­hät, matkustaminen, lääkärissä käynti, historia, luonnonsuojelu ja media) sekä runsaasti erilaisia harjoituksia. Jokaisessa kappa­leessa harjoitellaan niin tekstinymmärtämistä, kuullunymmärtä­mistä, puhumista kuin kirjallista tuottamistakin. Lisäksi kappa­leet sisältävät myös kulttuuri- ja kielitietoutta omissa osioissaan.

Kirjassa painotetaan kuullunymmärtämistä ja puhumista. Kuullunymmärtämistä harjoitellaan paljon, ja erilaisia lyhyitä ja pidempiä keskusteluharjoituksia on runsaasti. Rakenteet on koottu minikielioppiin, ja kirjan lopusta löytyvät puola–suomi- ja suomi–puola-sanastojen lisäksi myös kuunteluteh­tävien tekstit ja tehtävien ratkaisut.

Kirjan tekstit ovat kuunneltavissa syntyperäisten puolalaisten lukemina kirjaan liittyvältä, erikseen hankittavalta äänitteeltä, samoin osa tehtävistä.

Oppimateriaalin tavoitetaitotaso on eurooppalaisen viitekehyk­sen taitotasoasteikolla A2.

 

Heidi Mäkäläinen ja Małgorzata Haba-Rantamo: Po prostu 2

Finn Lectura, 2014, 336s., ovh. 54,00€

ISBN 978-951-792-513-6